Wat kost een uitzendkracht?

De uiteindelijke kosten die je betaalt zijn altijd maatwerk.We kunnen de kosten pas vaststellen, als we we de opdracht details van de uitzendkracht kennen en weten wat het bruto uurloon van de uitzendkracht is.

De kosten die je betaalt drukken we uit in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor wordt door ons bepaald op basis van de schaarste van het gevraagde functieprofiel. Als inhurende partij, ben jij degene die bepaalt wat de uitzendkracht bruto per uur verdient. Op basis van de omrekenfactor en het bruto uurloon van de uitzendkracht wordt een uurtarief voor de uitzendkracht berekend. De kosten kunnen daarom verschillen per uitzendkracht, per functie en duur van de opdracht.

Goed om te weten: Je betaalt ons alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren van de uitzendkracht. En altijd geldt: no cure, no pay. Je betaalt dus pas, als je iemand hebt aangenomen omdat hij of zij voldoet aan je eisen, binnen je team past en daadwerkelijk werk bij je heeft verzet. Dat vinden we wel zo eerlijk. Met andere woorden: vinden we geen geschikte uitzendmedewerker, dan betaal je niks. Maakt de uitzendkracht minder uren dan gepland, je betaalt dan alleen voor de daadwerkelijk gemaakte uren.

Welke onderdelen zitten in de kostprijs van uitzendkracht?

Alle kosten van onze diensten hebben we verwerkt in de omrekenfactor waarmee we het uurtarief voor de uitzendkracht vaststellen. Er zijn verder dus geen verborgen of onverwachte kosten. Wel zo fijn om te weten waar je aan toe bent, toch?

Het uurtarief voor een uitzendkracht is bij ons altijd inclusief:

  • uurloon medewerker
  • kosten voor ziekte ( risico), vakantiedagen en vakantiegeld, feestdagen
  • kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten
  • kosten voor Xcellentjob voor de werving, selectie en planning van de nieuwe medewerker

Niet inbegrepen in het uurtarief:

  • btw
  • reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen

Hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

Het uurtarief voor een uitzendkracht wordt berekend door het bruto uurloon van de uitzendkracht te vermenigvuldigen met de omrekenfactor. Een omrekenfactor is de prijs die je betaalt voor de diensten van een uitzendbureau.

Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

Voorbeeld berekening:
Uitzendkracht krijgt een bruto uurloon: € 11,-
De omrekenfactor is: 2,5
Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €11 x 2,5 = € 27,50 per gewerkt uur, exclusief btw.

Wil je meer weten over deze berekening of achterhalen wat het uurtarief is voor jouw vacature? Neem dan gewoon even contact op met een intercedent van Xcellentjob bij je in de buurt. Onze vestigingen zitten door het hele land. We helpen je graag verder!

Zijn de kosten van een uitzendkracht hoger dan zelf personeel in dienst nemen?

Een uitzendkracht kan duurder zijn dan eigen personeel in dienst nemen maar dit is niet altijd het geval. Eigen personeel brengt meer werkgeversrisico en verantwoordelijkheden met zich mee dan een uitzendkracht. Denk onder andere aan doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid voor langere termijn, transitievergoeding, kosten voor bijscholing en loonadministratie. Deze financiële risico’s kan een uitzendkracht inhuren juist financieel aantrekkelijker zijn.

Wij dragen namelijk de werkgevers en financiële risico’s voor de uitzendkracht. We betalen de ziektekosten, vakantiegeld en feestdagen, sociale premies, verzekeringen, werkgeverslasten, kosten voor bijscholing en nemen de loonadministratie uit handen. Klikt het niet met de medewerker, dan kan je gemakkelijk afscheid nemen van de medewerker zonder transitievergoeding te betalen. Die betalen wij. We regelen ook kosteloos vervanging zodat er geen gaten vallen in je bezetting. De voordelen van het inhuren van een uitzendkracht kan je dus afwegen tegen de kosten en financiële risico’s van eigen personeel in dienst nemen.

Wil je toch zelf personeel in dienst nemen maar wel de werving en selectie uit handen geven? Hier kunnen we je ook bij helpen!

lees over onze werving en selectie dienst >

meer weten over een uitzendkracht inhuren via ons?

lees over onze uitzend dienst >