Wat is de betekenis van detacheren?

Zoek je extra versterking voor langere tijd, maar wil je wel flexibel blijven? Dan kun je personeel via detachering inhuren. We stellen je personeel ter beschikking met de zekerheid dat de medewerker die je aanneemt, niet van het ene op het andere moment kan stoppen.

In deze situaties is detacheren voor jou de oplossing:

  • structurele toename van de vraag
  • hulp nodig bij een project met een vaste start- en einddatum
  • vervanging bij een langdurig zieke medewerker of verlof
  • hulp nodig bij het vinden van het juiste specialistische profiel
  • intentie om iemand op een later moment een vast contract te bieden

Wat zijn de voordelen van detacheren?

  • zekerheid: samen met de medewerker spreek je een vaste periode af. Hierdoor heb je de zekerheid dat de medewerker niet van het een op andere moment kan stoppen.
  • gemak: we nemen het wervingsproces uit handen en gaan op zoek naar de specialist voor jouw vacature. We regelen ook alle andere administratieve verplichtingen die bij werkgeverschap horen. Denk aan het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen.
  • geen werkgeversrisico: Als werkgever regelen wij de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en de afdracht van premies en heffingen.

Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

Detacheren geeft je net als uitzenden een flexibel personeelsbestand. Ook hier zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van het werkgeverschap en nemen we de administratie bij je uit handen. Detacheren geeft jou (én de medewerker) echter meer zekerheid. Waar uitzenden een zeer flexibele arbeidsverhouding betreft, spreken wij bij detacheren vooraf de contractduur af. Daarnaast eindigd het contract niet bij het beindigen van de opdracht maar op de vooraf afgesproken datum.

lees meer over uitzenden>

Hoe werkt detacheren via ons?

Op basis van jouw wensen bieden we een oplossing op maat. We brengen de kwalificaties, hard en soft skills in kaart en doorlopen een uitgebreide selectieprocedure met de kandidaten. Het is aan jou om de beste kandidaten uit te nodigen voor een gesprek. Past de kandidaat goed bij de opdracht? Mooi! Wij zorgen ervoor dat het contract in orde wordt gemaakt.

Tijdens de opdracht staat jouw vaste contactpersoon voor jou en je medewerker klaar. We verzorgen alle administratie en behouden intensief contact tijdens de opdracht. Mocht het nodig zijn kan je medewerker specifiek voor jouw opdracht een extra opleiding volgen.

meld direct je vacature aan>

Waarom detacheren via ons?

Onze kennis van de arbeidsmarkt, het inzicht in talent en de meest up-to-date kennis van detacheren zorgen ervoor dat we snel in staat zijn de perfecte match te vinden. We weten precies wat we in huis hebben en stellen binnen no-time de gevonden kandidaat aan je voor. Daarbij houden we altijd rekening met jouw wensen, ambities en je bedrijfscultuur. Zo vullen we samen wekelijks wel honderden vacatures in.

Omdat specialistische kennis in veel branches van het grootste belang is, werken we vanuit verschillende specialties. Deze specialties specialiseren zich op één doelgroep of één branche, waardoor zij snel kunnen inspelen op vragen van onze klanten.

lees hier meer over onze specialties >

Flex of vast?

Past detacheren het beste bij jouw opdracht of is het werven van vast personeel via Randstad een betere optie? Een belangrijke keuze waar we je graag bij helpen. We hebben deze checklist gemaakt om je meer inzicht te geven.

bekijk nu onze checklist >

Wat kost detacheren?

Wat je betaalt voor een gedetacheerde medewerker is per project verschillend. Je betaalt per gewerkt uur van de medewerker met een minimum aantal uren zoals vermeld staat in het contract. Het minimum aantal uren wordt vooraf door jou bepaalt.

Het uurtarief wordt berekend door de omrekenfactor te vermenigvuldigen met het bruto uurloon van de medewerker. De omrekenfactor is dus het getal waarmee je kunt berekenen wat de medewerker uiteindelijk per uur gaat kosten.

wat kost detacheren?>