wat is uitzenden?

Dit is een vorm van dienstverlening waarbij wij personeel aan jou ter beschikking stellen. Wij zijn formeel werkgever, jij hebt de dagelijkse leiding en stuurt je werknemer aan. Alle administratieve handelingen en ziekterisico’s liggen bij ons.

In deze situaties is het inhuren van een uitzendkracht een passende oplossing:

  • er geen of onvoldoende specifieke (en benodigde) vakkennis bij de vaste medewerkers aanwezig is
  • je organisatie heeft te maken met pieken en dalen in productiviteit. Bijvoorbeeld door seizoensinvloeden of projecten
  • er vervanging nodig is bij tijdelijke uitval door ziekte of verlof
  • je eerst wilt kijken of een werknemer in je organisatie past
  • je de organisatie wendbaarder wilt maken

wat zijn de voordelen van uitzenden?

Uitzenden heeft veel voordelen:

  • flexibiliteit: je zet de uitzendkracht in wanneer je wilt. Je betaalt alleen de gewerkte uren (no cure, no pay)
  • geen werkgeversrisico: wij zijn de werkgever van de uitzendkracht en regelen de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en de afdracht van premies en heffingen
  • gemak: we gaan voor je op zoek naar kandidaten die voldoen aan het profiel en verzorgen het gehele selectieproces. We regelen ook alle andere administratieve verplichtingen die bij werkgeverschap horen. Denk aan het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen.

wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

De zekerheid in uren en duur van het contract is voor jou als werkgever én voor je medewerker het grootste verschil tussen uitzenden en detacheren.

  • een uitzendcontract biedt je de mogelijkheid om personeel flexibel in te zetten en de opdracht te stoppen wanneer het werk stopt. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de uitzendkracht
  • een detacheringsovereenkomst heeft een vaste start- en einddatum met een vast aantal uren. Je betaalt voor de afgesproken uren ook als de opdracht eerder afloopt of als er minder werk is.

lees meer over detacheren > 

waarom uitzenden via ons?

Jarenlange ervaring bij het inrichten van de flexibele schil van bedrijven is onze expertise en kracht. Je kunt rekenen op een breed netwerk van Xcellentjob-vestigingen, een groot kandidatenbestand, een veelbezochte website en onze deskundige intercedenten. We nemen het complete wervingsproces uit handen, selecteren voor jou de beste kandidaten en wij zijn formeel werkgever.

Wij zijn gespecialiseerd in vrijwel alle branches en vakgebieden. Onze flexwerkers voldoen aan alle gewenste kwalificaties, hebben ruime werkervaring en worden intensief begeleid. Mocht het nodig zijn, dan brengen we hun kennisniveau op peil met opleidingen of aanvullende (vakgerichte) trainingen.

hoe werkt uitzenden via ons?

Op basis van jouw wensen en behoefte bieden we een oplossing op maat. We starten de werving en selecteren de best passende talenten voor jouw vacature. Alle talenten hebben we persoonlijk gesproken, zodat we goed weten welke kandidaten we je aanbieden.

Daarna is het aan jou of je talenten wilt uitnodigen op gesprek of direct wilt aannemen. Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Tijdens de opdracht staan we klaar om jou en de flexmedewerker te helpen bij alle andere (administratieve) verplichtingen die bij goed werkgeverschap horen.

wat kost een uitzendkracht?

Wat je betaalt voor het inhuren van een uitzendkracht kan verschillen. Het is afhankelijk van de schaarste van de kandidaten en het type functie waar je naar op zoek bent. Maatwerk. We kunnen het tarief dus pas vaststellen als de opdracht details bekend zijn en we de hoogte weten van de bruto uurloon van de uitzendkracht. Dat laatste bepaal jij.

Ook goed om te weten: Je betaalt met uitzenden alleen per gewerkt uur van de uitzendkracht. Dat betekent dus ook: no cure,no pay. Je betaalt pas als je iemand hebt aangenomen en daadwerkelijk bij je heeft gewerkt. Neem je niemand in dienst, dan betaal je niks. Werkt de uitzendkracht minder uren dan gepland, je betaalt alleen voor de gewerkte uren. Wel zo eerlijk toch?

lees meer over de kosten en hoe je de kosten kan berekenen>

uitzendkrachten of vaste medewerkers?

Is uitzenden de beste optie voor jou of werf je liever vast personeel via Xcellentjob? Een belangrijke keuze waar we je graag bij helpen. We hebben deze checklist gemaakt om je meer inzicht te geven.

Bekijk nu onze checklist